Dom > Vijesti > Sadržaj
Tri najvažnija procesa u procesu otpuštanja keramičkih čarapa
Aug 20, 2018

1. Zastakljivanje: U procesu zastakivanja, uobičajena okrugla usta su napravljena od emajlirane glazure (ploča se potopi u bazu za glaziranje, kada su usta ispružena sa zastakljenom površinom) ili glazura je glazirana (glatka gustina se injektira u ploču da se protrese, tako da se gornja i donja strana ravnomerno raspoređuju. Keramička čaša za zastakljivanje, a zatim brzo odlaže višak glazure), 琢 (u odnosu na "rounder", "round" se odnosi na kružni sud u obliku metoda , kao što su posuda, posuda, posuda itd. Komplikovaniji posuđe, kao što su bočice, statue, lonci, limenke itd., zovu se "pilingi") ili veliki krugovi se prelomuju sa glazom (metoda se šije bambusovu tubu sa prepletenim predivom, a zatim masu očistiti usta, toliko puta, na ravnoj površini može se dobiti sloj glatkog sloja jednake debljine).

2, peći za pečenje: pečenje peći je stepen greha, vremenski proces je oko dana i noći, temperatura je oko 1300 ° C. Prvo, peć za peći se pali, peć se zapaljuje, gorivo je Songchai, uzeto je tehničko vođenje pileda, vatra se meri, temperatura peći se menja, a vrijeme prekida vatre se određuje.

3, boje glazura: boja glaze, kao što je višebojna, pastel itd., Keramička šolja je oslikana na zastakljenoj površini sagorelog porcelana, ispuniti boju, a zatim u crvenu peć da gori na niskim temperaturama, temperatura je oko 700 ° C - 800 ° C. Osim toga, pre nego što je peć na farbanju oslikana na zelenim gumama, Keramička šolja poput plave i bijele, glazirane crvene boje i sl., Zove se glazura crvena, koja karakteriše boja ispod visine temperaturna glazura, nikad ne bledi.


Povezane vijesti