Dom > Vijesti > Sadržaj
Kako identifikovati dnevne keramičke šolje?
Aug 20, 2018

Naučite kako da identifikujete dnevnu keramičku šolju?

1. Look:

Uglavnom da vidimo boju i teksturu dnevne keramike sa očima. Fina keramička boja je relativno monotona, uglavnom žuta, roze, svetlo plava, itd .; bjelina je niska, uglavnom ispod 65 stepeni; slika je monotona, uglavnom ukrašena različitim linijama i jednostavnim obrascima. Dnevni porcelan ima svetle boje i bogate obrasce; belina je visoka, uglavnom iznad 70 stepeni, a porcelan je providan. Sa aspekta obrade, kada se ispaljuju fine keramike, oni su podržani od tri igle. Keramička šolja Stoga na dnu grnčarije postoje tri tačke, kao što su veličina igle oko, koja nije glazirana. Ove tri tačke postaju jednakostrani trouglovi. Ostatak je zastakljen. Svakodnevni porcelan je pod zastakljenjem, tako da uvek postoji jedan krug na dnu bez zastakljivanja. Dijelovi koji nisu glazirani su grubi, a njihova širina i položaj variraju u zavisnosti od obrade. Neke grube površine su na dnu čaše, a neke su na dnu čaše.

2. Dodirnite:

Podignuta ručno, s istom veličinom keramike i porcelana, keramička šolja ivice keramike je gusta, a rob porcelana je tanak.

3. 掂:

Težina ručne keramike je ista, veličina keramike je lakša, a porcelan je teži jer je gustina porcelana veća od gvožđa.

4. Slušajte:

Koristite prste da biste igrali rub keramike, slušali zvuk, zvuk grnčarije je debeo, dosadan, potonuo; zvuk porcelana je oštar, glasan i zvuk je dug.


Povezane vijesti