Dom > Znanja > Sadržaj
Koja je razlika između keramičkih čaša i naočara?
Aug 20, 2018

Pitka voda je veoma neophodna u životu, pa je odabir prave čaše veoma važan. Postoji mnogo vrsta čaša u životu. Takođe imamo puno izbora. Većina potrošača sada bira nekoliko vakuumskih čaura od nerđajućeg čelika, keramičke šolje i vakuumske čaše. Ovoga puta, hajde da pričamo o razlici između keramičkih šolja i vakumskih šolja.

1 Krhka: Nije lako objasniti da je staklo lakše od keramike. Pošto postoji neka vrsta keramike zvanog belog oblačnog porcelana, jačina nije mnogo veća od gipsa. Možete udaviti usta šolje s malo više sile. Takođe u staklu je klasa pod nazivom borosilikatno staklo, koja je slična kaljenoj staklu. To je i glavni materijal koji se koristi kao stakleni čaj postavljen u posljednjih nekoliko godina. Staklo je više krhko od keramike u uobičajenim materijalima. Obično keramički čaj ima prazninu i jedva je upotrebljiv. Ali staklo je slomljeno i apsolutno je beskorisno.

2. Termička provodljivost: toplotna provodljivost keramike je gora od stakla. Ako se vruća voda ulije u Keramičku šolju i staklo bez šolje, prenos toplote stakla nije dobar za ruku. Ali keramički setovi seta mogu polako prenijeti toplotu bez vrućeg. Slično tome, čaj u staklu će se hladiti brže i nije pogodan za zagrevanje toplote. Dakle, mnogi setovi staklenog čaja su obično dvostruko izolovani ili sa ručkama za čaše.

3. Sigurnost: nije uključena u prerađivačku industriju, ali kada se radi o izvozu staklenih proizvoda, izuzima se inspekcija. Izvoz keramičkih proizvoda podleže inspekciji robe. Keramičko zastakljivanje je sigurno, ali ukoliko na nekim mestima nema zastakljivanja, telo embriona je izloženo, postojaće malo olova, otpuštanje kadmija.

Razlika između Keramičke čaše i stakla može se razumeti iz gorenavedenih aspekata, a koristi različitih materijala su takođe različite. Potrošači mogu odabrati vrstu čaše koju žele na osnovu njihovih potreba.


Relevantne industrije znanja