Dom > Znanja > Sadržaj
Proizvođači objasniti proces proizvodnje keramičke šalice
Aug 20, 2018

Inox vakuum tikvica je omiljeni pijenja posuđe za mlade i starije osobe kao većina pije čaj koji je keramička šalica. Proizvodnju keramike je bio dugo vremena u Kini. Deset tisuća godina, kineski poče provjerite keramiku. Korištenje keramičke šalice počeo iz tog vremena, i dugoročnog razvoja, proizvodnja keramičke šalice. Već postoji vrlo standardizirani proizvodni proces.

1. praksa blato: uzeti porculan kamen iz područja rudarstva, sitno sipati vodu, operite ga, uklanjanje nečistoća i istaložiti u cigla kao blato. Mix blato s vodom, maknuti isto kao, Istrljajte ruke, ili nagazi s nogama, istisnuti zrak u blatu i čine vodu u blato čak.

2, crtanje: grupa blato bačena u centru vrtuljak auto sa fleksije i proširenje metoda crtanja i crtež opći izgled tijela.

3. rukopis prazno: oblik pečata je zakrenuti prema unutrašnjem luku praznine. Prazan koja je suha do polu-kemijska postavlja na kalup i vanjskom zidu prazno ravnomjerno pritisnuta, a zatim demolded.

4, smještati: billet je stavljen na profitabilan cijev kočnica, volan okrene i nož se koristi za okretanje, tako da debljina prazno je prikladno, a površina je glatka, što je tehnički zahtjevan proces.

5. sušenje billet: mjesto prerađeni smještati na drveni stalak na suho.

6, gravirano: korištenje bambusa, kosti ili željeza rezač slikati uzorak na sušeno ili polu-suho tijelo.

7. staklo: Obični okrugli usta sastoji od cakline glazuru (ploča je uronjen u glazuru Save, kada je usta isprati s glazuru), ili ostakljena (glazuru je izlio u mrtvačnici tresti, tako da gornje i donje strane ravnomjerno glazirana Zatim brzo odliti višak glazure), 琢 (u odnosu na "specijalista", "specijalista" odnosi se na kružni posudu u obliku izbjeljenu metodom, kao što su zdjelu, tanjur, jelo, itd., a a više komplicirano formiranje procesa, kao što su boce, kipovi, lonce, limenke, itd., zove se " izribati", ili veliki rundi dignut sa glazura (metoda je da slijepi bambus cijev sa preden pređe i onda sprej mlaznica sa cakline, pa više puta, debljina praznine se mogu dobiti. Uniform glazuru).

8. peći: Vremensko razdoblje je jednu noć, a temperatura je oko 1300 ° C. Prije svega, vrata peći je otpustio, peći je zapaljen, goriva je Songchai, tehničkim vodstvom u pilework se uzima, vatra se mjeri, temperatura peći je promijenio i određuje se vrijeme primirja.

9, boja glazura: glazura takve boje kao višebojni, pasteli, itd., je oslikana na staklene površine spaljena porculana, ispunite boja, a zatim u crvenu peć da gori niska temperatura, temperatura je oko 700 ° C - 800 ° C. Osim toga, prije nego peći je naslikao na zeleno tijelo gume, kao što su plava i bijela, ostakljena crvena, i sl., zove se glazura Crveni, kojeg karakteriziraju boju pod visokoj temperaturi glazura, nikada ne blijede.

Keramičke šalice su vrlo teksturom. Pitke vode u keramičke šalice neće uzrokovati deformaciju kao pregrijavanje plastične čaše. Kako bi snabdjevanje potrošača, keramička šalica proizvođači će također pripremiti neke obrasce, obrasce i keramike na površini keramičke šalice. Ljepota kupa.


Relevantne industrije znanja